خبر پوششي - استانها
شماره : 8909141226
89/09/15 - 09:02با نامگذاري مدرسهاي در آبادان؛
شهيد علي ولي پور پاشاكلايي در محل شهادتش زنده شد
خبرگزاري فارس: با نامگذاري مدرسهاي در آبادن به نام شهيد عليوليپور پس از 30 سال شهيد علي ولي پور پاشاكلايي در محل شهادتش زنده شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، 17 آذرماه 1359 روزي بود كه علي وليپور به درجه رفيع شهادت نائل آمد و لقب نخستين شهيد فرهنگي مازندران را به خود گرفت.
روزها به 17 آذرماه نزديك ميشود و تنها درخواست فرزند شهيد وليپور از وزير آموزش وپرورش مبني بر نامگذاري مدرسهاي در آبادان محقق ميشود...
قرار است در كوي ذوالفقاريه آبادان همان جايي كه شهيد وليپور به اوج رسيد و براي يورش به دشمنان لحظهاي درنگ نكرد از كتيبه مباركش در محل شهادت پردهبرداري شود.
*مشاورهاي با جان و عمل به زوجهاي جوان
مليحه حاجيان پاشاكلايي همسر نخستين شهيد فرهنگي مازندران در گفتوگوي اختصاصي با فارس همزمان با فرا سالروز شهادت همسرش اين گونه نخستين شهيد فرهنگي مازندران را معرفي ميكند: شهيد ولي پور علاوه بر رسيدگي به مسائل آموزشي دانش آموزان مشكلات خانوادگي آنان را برطرف ميكرد و تماس تلفني ميگرفت و ميگفت: غذا آماده كن مهمان داريم و مهماني را با خود به همراه ميآورد كه از آشنايان نبوده و براي حل مشكلات زوجهاي جوان مشاوره ميداده و آنان را پايبند زندگي مي كرد.
* بريدن از دنيا براي وارستگي
حاجيان از همسرش با افتخار سخن ميگويد: او انساني وارسته، فرزانه، بريده از دنيا و شجاع بود.
*آخرين ديدار
وي از آخرين روز اعزام همسرش ميگويد: شهيد براي عزيمت به جبهه آرام و قرار نداشت و روزي كه مي خواست به جبهه برود براي خداحافظي نزد مادرش رفت و مادر در حال اقامه نماز بود آن شهيد بر لبانش كه استغاثه خداوند را به جاي ميآورد بوسه زد و مادر به او گفت: فرزندم مواظب خودت باش، مواظب گرگها باش كه او پاسخ داد؛ بعثيها آنقدر ترسو هستند كه از صداي تفنگمان ميهراسند.
همسر شهيد وليپور يادآور شد: چون هر دويمان در آموزش و پرورش خدمتگذار جامعه بوديم در حين رفتن مرا به مدرسه محل خدمتم رساند و موقع خداحافظي دستانم را فشرد كه همان موقع لرزشي برقلب و اندامم مستولي شد و از نگاه متفاوتش احساس آخرين ديدار را با وي داشتم.
* پوشيدن لباس رزم نه مراقبت از فرزندان
وي با صداي لرزانش كه نشان از تداعي خاطره آن روزها را ذهنش تداعي ميكرد، خاطرنشان كرد: شهيد از من سوال كرد اگر روزي برنگشتم و شهادت نصيبم شد چه ميكني؟ پاسخ دادم لباس رزم تو را ميپوشم و به جبهه ميآيم، روي برگرداند و نيم نگاهي كرد و در جوابم گفت: تو مسئوليتي مهمتر داري كه دو ميوه قلبم (آرزو و اميد) را به تو ميسپارم از آنان و دانشآموزان خود خوب مراقبت كن تا آنان پيرو خط امام و مدافع انقلاب باشند.
حاجيان ادامه داد: شب اعزام آرام و قرار نداشت مدام ميگفت؛ به چشم خود ديدم پيرزني تمام زندگيش را در بقچهاي پيچيده و بر روي سر ميگذارد در هنگامي كه تانك بعثيها در خيابانهاي آبادان به دنبالش ميرفت هراسان ميدويد من چگونه بتوانم در گوشهاي از كشور آرام بگيرم.
*علي ميدانست كه شهيد ميشود
وي افزود: شب اعزام شام در منزل يكي از نزديكانمان دعوت بوديم بعد از شام همه دعا ميكردند و يكي از مهمانان گفت؛ خدا كند علي آقا هم سالم از جبهه برگردد كه در اين هنگام شهيد دست بر سفره گذاشت و سوگند خورد كه به صاحب اين سفره قسم رفتنم برگشت ندارد و شهادت نصيب من خواهد شد، در اين هنگام مهر سكوت بر لبان همه زده شده بود كسي سخني نگفت.
همسر نخستين شهيد فرهنگي استان مازندران بيان داشت: همسرم از فرماندهان دفاع مقدس بوده كه بعد از ساماندهي و گروه اول مجدداَ با گروه دوم كه جمعي از فدائيان اسلام قائمشهر به جبهه اعزام شد در آن مدت مسئوليت آموزش ابتدايي شهرستان قائمشهر را عهده دار بود.
وي افزود: فرزند شهيد و وزير محترم آموزش و پرورش وسيله بودند تا خداوند پس از 30 سال افتخار آن را نصيبمان كند تا مراسم سالگرد اين شهيد در محل شهادتش برگزار شود.
حاجيان بار ديگر از وزير آموزش و پرورش، آيتالله معلمي نماينده خبرگان رهبري در استان كه ما را در اين سفر همراهي ميكنند، قدرداني كرد و يادآور شد: بعد از 30 سال همسر شهيدم در محل شهادتش جاودان ماند.
*درخواست از وزير آموزش و پرورش
در اجلاس سراسري روساي آموزش و پرورش در تهران آرزو وليپور فرزند نخستين شهيد فرهنگي استان مازندران از وزير در خواست كرد، براي ارج نهادن به فرهنگيان شهيد به صورت نمادين مدرسهاي را در محل شهادت پدر در كوي ذوالفقاريه آبادان به نام شهيد وليپور نامگذاري كنند كه اين درخواست مورد موافقت وزير قرار گرفت و مراسم پردهبرداري از كتيبه درست همزمان با سالروز شهادت در همان منطقه انجام ميشود.
انتهاي پيام/خ20/ب
©2010 Fars News Agency. All Rights Reserved